tannbleking tannlege

Tannbleking hos tannlege: Alt du trenger å vite

Tannbleking hos tannlege: Alt du trenger å vite

editorial

I jakten på det perfekte smil har tannbleking blitt en svært populær estetisk behandling. Et strålende, hvitt smil er for mange et symbol på helse, ungdom og velvære. Men før du bestemmer deg for å lyse opp ditt smil, er det viktig å være godt informert om hva tannbleking hos tannlege innebærer. I denne artikkelen vil vi se nærmere på prosessen, tryggheten og fordelene med profesjonell tannbleking sammenlignet med hjemmebehandlinger.

Hva er tannbleking?

Tannbleking tannlege er en kosmetisk behandling som har som mål å fjerne misfarginger og gjøre tennene flere nyanser hvitere. Tennene kan bli misfargede av ulike grunner, som kaffe, te, rødvin, tobakk, og enkelte medikamenter, men også alder kan påvirke tennenes farge.

Profesjonell tannbleking utført av en tannlege involverer vanligvis bruk av høyere konsentrasjoner av blekemidler som hydrogenperoksid eller karbamidperoksid. Disse kjemikaliene trenger inn i emaljen og bryter ned flekker på ett trygt og effektivt vis, noe som gir et raskere og mer varig resultat enn de fleste hjemmebleking produkter.

Fordeler ved tannbleking hos tannlege

Trygghet og tilpasning

En av de største fordelene med å bleke tennene hos en tannlege er tryggheten prosedyren tilbyr. Før blekingen starter, vil tannlegen utføre en grundig undersøkelse av munnhulen for å forsikre seg om at tennene dine er friske og at tannblekingen er passende for deg. Tannlegen vil også kunne håndtere eventuelle følsomhet eller tannkjøttbeskyttelse på en profesjonell måte.

En annen fordel er at tannlegen tar avstøpning av tennene dine for å lage spesialtilpassede blekeskinner. Disse skinnene sikrer at blekemidlet dekker tennene jevnt og reduserer risikoen for irritasjon av tannkjøttet, noe som kan forekomme ved bruk av generiske blekeskinner fra kjøpesenteret eller apoteket.

tannbleking tannlege

Effektivitet og langvarige resultater

Tannbleking hos tannlege tilbyr ofte mer dramatiske resultater i en kortere tid. Det er fordi tannlegen kan bruke sterkere blekemidler under kontrollerte forhold, hvor også spesiallamper eller laser kan benyttes for å akselerere og forsterke blekeprosessen. Vanligvis kan pasienter se forskjell allerede etter første behandling, selv om flere behandlinger kan være nødvendige for optimalt resultat.

Langvarigheten av tannblekingen kan også vare lenger når den utføres profesjonelt. Dette er fordi tannlegen kan gi råd om hvordan man best opprettholder resultatene med god munnhygiene, og mulighet for oppfølgingsbehandlinger eller vedlikeholdsprodukter.

Hva du kan forvente av tannblekingsprosessen

Konsultasjon og behandlingsplan

Før du begynner med tannbleking, vil tannlegen din ha en konsultasjon for å diskutere dine forventninger og evaluere dine individuelle behov. Du vil få informasjon om hva prosedyren innebærer, potensielle risikoer, og den forventede blekegraden basert på dine tenners nåværende tilstand.

Behandlingsprosessen

Under selve tannblekingen på klinikken vil tannlegen isolere tennene fra tannkjøttet for å unngå irritasjon. Deretter påføres blekemidlet på tennene og det aktiveres ofte med hjelp av en spesiell lampe. Behandlingstiden kan variere fra 30 minutter til en time, avhengig av ønsket resultat og metoden som benyttes.